Nieuws

December 2020

Na een goede oogst is tijdens de lockdown het hek rond de Soup Kitchen vernield en rond de Groentetuin.
Gelukkig hebben we dat weer kunnen herstellen. En daar is een video van gemaakt door onze locale mensen :

Maart 2020

De Groententuin is een succes. Door de vele zon en de goede verzorging zijn de groenten inmiddels goed gegroeid en al deels geoogst…


December 2019

Dit keer een aantal goede berichten uit Outjo.

De Soup Kitchen heeft het hele jaar maaltijden kunnen verzorgen en het afdak is veel steviger herbouwd en heeft de eerste stormen al doorstaan.

Verder is er een begin gemaakt met de aanleg van een Groentetuin.  Dit is een nieuw project dat door SOMO wordt ondersteund om de voedsel voorziening meer duurzaam te maken.  Alle verbouwde groeten worden gebruikt voor de maaltijden van de Soup Kitchen.

Februari 2019

Noodkreet uit Outjo!

Op 3 februari kreeg het bestuur van SOMO een triest bericht van Fina Job. De overkapping van de Soup Kitchen is door een storm verwoest. De overkapping was met behulp van uw donaties afgelopen jaar gebouwd, zodat de kinderen in de schaduw van hun dagelijkse warme maaltijd kunnen genieten. Vanuit het bestuur wordt nu gekeken hoe we de mensen in Outjo kunnen helpen met de wederopbouw.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

December 2018

Help je mee de kinderen in Outjo een warme maaltijd te geven?

Wil je deze decembermaand meehelpen om de kinderen in Outjo een warme maaltijd te geven of bij te dragen aan het schoolgeld? Somo Maarssen zet zich in voor betere leefomstandigheden van de (wees) kinderen in Outjo. In Outjo is er een Maarssen-Village en een Maarssen-School. Wij zijn volledig afhankelijk van giften, deze gaan voor 100% naar de projecten. Wij hopen dat je een (kleine) bijdrage zou willen doen. Voor bijvoorbeeld € 10,- per maand kunnen wij al 1 kind een jaar lang naar school laten gaan. Doe je mee? Je kan hiervoor dit donatieformulier gebruiken. https://www.somomaarssen.nl/donatie-formulier/ Namens de kinderen in Outjo: bedankt!

SOMO wint de SDG-award!

We zijn super blij met het winnen van de SDG-award van SISAB voor ons voedselproject in Outjo/Namibië. De award (sustainable development goals) kregen we gisteren uitgereikt . Met het gewonnen bedrag kunnen we ons voedselproject verduurzamen en verder ontwikkelen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Februari 2018

Van onze adviseur hebben we een filmpje ontvangen van het bezoek aan Outjo in september 2017. Op onze Facebook pagina kunt u het filmpje bekijken als u op de volgende link klikt:

https://www.facebook.com/somomaarssen/videos/889822777863465/

Januari 2018: Begint u dit jaar ook goed?

Wilt u het jaar goed beginnen en meehelpen om de kinderen in Outjo een warme maaltijd te geven of bij te dragen aan het schoolgeld? Somo Maarssen zet zich in voor betere leefomstandigheden van de (wees) kinderen in Outjo. In Outjo is er een Maarssen-Village en een Maarssen-School. Wij zijn volledig afhankelijk van giften, deze gaan voor 100% naar de projecten. Voor maar € 10,- per maand kunnen wij 1 maand lang een kind een warme maaltijd geven. Doet u mee? U kunt hiervoor bijgaand donatieformulier gebruiken. https://www.somomaarssen.nl/donatie-formulier/ Namens de kinderen in Outjo: bedankt!

Oktober 2017: Bestuursleden Gerhard en Stef te horen bij RTV Stichtse Vecht!

Nog maar net terug uit Namibië en bestuursleden Gerhard Overdijkink en Stef van Leeuwe schuiven aan bij radio Stichtse Vecht om te vertellen over SOMO. Beluister het interview op de website van RTV Stichtse Vecht: http://rtvstichtsevecht.nl/audio/31402219/interview-met-stef-van-leeuwe-en-gerhard-overdijkink-van-somo

September 2017: Bestuursleden van SOMO brengen binnenkort een bezoek aan Outjo!
De voorbereidingen voor de bestuursreis naar Outjo zijn in volle gang! Komende week vertrekken (uiteraard volledig op eigen kosten) Stef van Leeuwe en Gerhard Overdijkink voor een bezoek aan Namibië. In Outjo zullen oa. onze contactpersonen worden gesproken en de projecten bezocht. We houden jullie op de hoogte! Op onze Facebookpagina zullen wij regelmatig verslag uitbrengen van de reis! 

April 2017: Ontmoeting met de ambassadeur van Namibië
Een paar weken geleden was ons bestuurslid Gerhard in Den Haag op bezoek bij de ambassadeur van Namibië. Een plezierige ontmoeting!

April 2017: SOMO zit op Facebook
Sinds april heeft SOMO ook een eigen Facebook pagina!  De komende tijd zullen wij de pagina met steeds meer nieuws, informatie en foto’s gaan vullen. Deel en like ons zodat zoveel mogelijk mensen de kinderen in Outjo leren kennen!

Maart 2017:  Gift ontvangen van Bazar Open Hof
24 & 25 maart vond de jaarlijkse Bazar Open Hof in Maarssen plaats. De Bazar is een grootschalig evenement waarbij o.a. gebruikte spullen worden verkocht. Wij zijn ontzettend blij dat de organisatie van de Bazar heeft besloten dat SOMO Maarssen een mooi deel van de opbrengst heeft ontvangen. Namens de kinderen van Outjo: bedankt! Op de foto onze bestuursleden Stef van
Leeuwe en Gerhard Overdijkink.

Februari 2017: Flessenbonactie Albert Heijn Plesmanlaan brengt 166,60 euro op!
Namens het bestuur van SOMO heeft Annemarie Ritter in februari de opbrengst van deflessenbonnenactie van de Albert Heijn op de Plesmanlaan in ontvangst mogen nemen. 
Namens de kinderen in Outjo: hartelijk dank!

December 2016: Annemarie Ritter nieuw bestuurslid SOMO
Het bestuur is bijzonder verheugd dat Annemarie Ritter bereid is om ons bestuur te versterken!! Annemarie is werkzaam als makelaar/taxateur bij ERA Ritter Makelaardij in Maarssen en wil graag haar kennis, kunde en netwerk inzetten voor de mensen in Outjo. De stelregel dat wij geen kosten maken en dus dat elke euro ingezet wordt voor armoede bestrijding spreekt haar bijzonder aan. In de eerste nieuwsbrief van 2017 zal Annemarie zich voorstellen.

November 2016: Vrijwilligersmarkt Bisonspoor Maarssen
Op 5 november stond SOMO met een stand op de vrijwilligersmarkt in Bison Shopping Centre. Veel mensen hebben de stand bezocht en het voltallige college van burgemeester en wethouders kwam uitgebreid langs voor informatie en een praatje. Het was een dag waarop we veel contacten hebben kunnen leggen en enkele bedragen mochten ontvangen, waarvoor dank! Belangrijkste doel was het geven van informatie en het verhogen van de naamsbekendheid van SOMO.

Juli 2016: Bestuursinformatie
Per 1 juli a.s. treedt Ab van der Veen af als bestuurslid/secretaris van SOMO. Vanaf de oprichting van SOMO is hij secretaris geweest. Daarvoor, vanaf eind 90 ‘er jaren, was hij als ambtelijk vertegen-woordiger van de gemeente Maarssen betrokken bij het samenwerkingsproject van de Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) waarbij de gemeente Maarssen werd gekoppeld aan de Namibische gemeente Outjo. Dit samenwerkingsproject zou tot overdracht van kennis moeten leiden met als uiteindelijk doel armoedebestrijding. Na enkele jaren besloot de gemeente Maarssen dat dit geen gemeentelijke taak meer was en werd SOMO opgericht. Daarin werd Ab secretaris. In de bestuursvergadering van juli wordt aan dit afscheid aandacht besteed. Als opvolger van Ab van der Veen is Gerhard Overdijkink benoemd. Hij wordt per 1 juli de nieuwe secretaris van SOMO. De andere bestuursfuncties blijven bij dezelfde personen zij het dat de nieuwe contact-persoon voor de contacten met Outjo (voorlopig) Stef van Leeuwe wordt.

Mei 2016: Overlijdensbericht de heer J. van Wyk
Eind mei is in Outjo dhr. J. van Wyk overleden. Dhr. Van Wyk was gemeentesecretaris van de gemeente Outjo in de periode dat het samenwerkingsproject tussen Maarssen en Outjo is gestart. Als lid van de delegatie van Outjo is dhr. Van Wyk in Maarssen geweest voor een stage van twee weken. Wij zullen hem als een zeer vriendelijk en gastvrij mens blijven herinneren en wensen zijn vrouw en verdere familie veel sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.