Nieuwsbrieven

Somo Nieuwsbrief December 2022

Somo Nieuwsbrief September 2022

Somo Nieuwsbrief Juni 2022

Somo Nieuwsbrief Maart 2022

Somo Nieuwsbrief December 2021

Somo Nieuwsbrief September 2021

Somo Nieuwsbrief Juni 2021

Somo Nieuwsbrief Maart 2021

Somo Nieuwsbrief December 2020

Somo Nieuwsbrief September 2020

Somo Nieuwsbrief Juni 2020

Soms Nieuwsbrief December 2019

Somo Nieuwsbrief September 2019

Somo Nieuwsbrief Maart 2019

Somo Nieuwsbrief December 2018

Somo Nieuwsbrief Oktober 2018

Somo Nieuwsbrief Juli 2018

Somo Nieuwsbrief Februari 2018

Somo Nieuwsbrief December 2017

Somo Nieuwsbrief Oktober 2017

Somo Nieuwsbrief Juni 2017

Nieuwsbrief 4 2016

  • Actienieuws
  • Nieuws over onze projecten
  • SOMO in het nieuws/bestuursinformatie

1.  Actienieuws
Voor 10 euro een maand lang een warme maaltijd!
Wist u dat u voor € 10 euro een kind in Outjo een maand lang van een warme maaltijd voorziet? De voedselprijzen zijn gestegen maar voor dit kleine bedrag lukt het ons om dit voor elkaar te krijgen. Omdat SOMO geen kosten maakt komen alle giften volledig ten goede aan het werk in Outjo en ook werken de lokale mensen zonder salaris en dus vrijwillig om kinderen van voedsel te voorzien!  Misschien een gedachte om, met de Kerstdagen voor de deur, te overwegen SOMO te helpen met ons werk in Outjo.

Eindejaarbrieven
Enkele weken geleden hebben wij aan een aantal ons bekende bedrijven en instellingen een brief gestuurd met het verzoek ons financieel te ondersteunen. Het betreft hier een eindejaarsactie die wij elk jaar ruim voor de Kerst uitvoeren.  

Flessenbonactie (statiegeldactie)
In oktober heeft de flessenbonactie minder geld op gebracht dan gebruikelijk (nu € 50). Uiteraard zijn wij ook met deze bijdrage blij. Vanaf week 4 (23 januari 2017) kunt u uw statiegeldbon weer gedurende 3 weken deponeren in de SOMO-kast bij Albert Heijn in Maarssen-dorp. Van harte aanbevolen!

Vrijwilligersmarkt 5 november
Op 5 november stond SOMO met een stand op de vrijwilligersmarkt in Bison Shopping Centre. Veel mensen hebben de stand bezocht en het voltallige college van burgemeester en wethouders kwam uitgebreid langs voor informatie en een praatje. Het was een dag waarop we veel contacten hebben kunnen leggen en enkele bedragen mochten ontvangen, waarvoor dank! Belangrijkste doel was het geven van informatie en het verhogen van de naamsbekendheid van SOMO.

2. Nieuws over onze projecten

Voedselproject
Dank dat er positief gereageerd is op onze (nood)oproep in onze vorige Nieuwsbrief! Voor volgend jaar hebben wij een begroting gevraagd om weer vijf maaltijden per week te verstrekken. Wij hopen dat dit lukt en vooral ook dat het mogelijk gaat worden om te zorgen dat deze vorm van hulpverlening afgebouwd kan worden. Het zelf verbouwen van voedsel in Outjo zal dan meer prioriteit moeten krijgen.
Het bestuur van SOMO wil daar de komende jaren graag op inzetten en hoopt dit in september 2017 ook ter plaatse te kunnen bespreken tijdens een werkbezoek.

Maarssen-school/Werkbezoek Hein Muller
In september 2017 zal onze ICT specialist dhr. Hein Muller lesgeven in Outjo om de kennis en omgang met ICT (computers/smartphone) te verbeteren. Via onze projectencoördinator, Fina Job, heeft Hein nu enkele namen en mailadressen van mensen gekregen zodat de voorbereiding sneller kan verlopen. Er moet van tevoren goed in kaart worden gebracht waar behoefte aan bestaat. Zo willen wij graag samenwerken: op basis van een goede voorbereiding en uitgaande van lokale behoeften.

3. SOMO in het nieuws/Bestuursinformatie

Nieuw bestuurslid
Het bestuur is bijzonder verheugd dat Annemarie Ritter bereid is om ons bestuur te versterken!!
Annemarie is werkzaam als makelaar/taxateur bij ERA Ritter Makelaardij in Maarssen en wil graag haar kennis, kunde en netwerk inzetten voor de mensen in Outjo. De stelregel dat wij geen kosten maken en dus dat elke euro ingezet wordt voor armoede bestrijding spreekt haar bijzonder aan. In een volgende Nieuwsbrief zal Annemarie zich voorstellen.

In het bestuur hebben wij besloten om in januari 2017 ons nader te beraden op onze activiteiten en werkwijze. Een vraag die daarbij aandacht behoeft is hoe kunnen er voor zorgen dat meer mensen zelfredzaam worden in Outjo en dat voedselvoorziening afgebouwd kan worden? Met een aantal niet-bestuursleden zullen wij daar als bestuur verder over brainstormen. Dit zien wij meteen als voorbereiding op een bestuursbezoek aan Outjo in september 2017.

Door de penningmeester zijn in afstemming met onze contactpersoon in Outjo, Fina Job, de budgetten voor de diverse projecten in 2017 opgesteld.

Tenslotte zal onze nieuwe website heel binnenkort live gaan. Houd deze dus in de gaten.
Voor nu wensen wij u:

Goede Kerstdagen en een heel goed 2017 !!!!!